Cité Miroir

Lieu d’exception au service de la citoyenneté,
de la mémoire et du dialogue des cultures

Vaste Tentoonstelling : Dit nooit meer !

Bezoek aan de nazikampen om vandaag weerstand te bieden

De tentoonstelling Dit nooit meer ! verwijst naar het leven van de gedeporteerden in de nazikampen. Al snel realiseren we ons dat het onmogelijk is dit tegen te gaan. Begeleid door de stem van acteur Pierre Arditi, door het geluid, de beelden en lichteffecten, wordt de bezoeker meegenomen om ruimtes te verkennen die één van de zwartste bladzijden uit onze geschiedenis behandelen: de Tweede Wereldoorlog, de opkomst van het nazisme, de concentratiekampen en vernietigingskampen, de getuigenissen en overleving na de gevangenschap.

Na deze intense en bewogen rondleiding wordt een ieder geconfronteerd met de huidige realiteit om zich af te vragen: wat doen we er vandaag de dag aan en hoe kunnen we weerstand bieden ?

Gezien de gezondheidscrisis, de procedures voor het bezoek van de permanente tentoonstelling “Dit nooit meer!“ worden tijdelijk veranderd :

- Reserveren aanbevolen
- Maximaal 8 bezoekers per tijdslot
- Het dragen van een masker wordt
 verplicht

Om uw veiligheid en die van het personeel te garanderen, zijn een aantal maatregelen genomen : hydroalcoholische gel beschikbaar, beperkt aantal bezoekers, markeringen op de grond en we poetsen ook regelmatig.
Respecteer a.u.b. uw bezoekschema en deze nieuwe maatregelen om de bezoeken vlot te laten verlopen.
Educatieve activiteiten zijn op dit moment niet mogelijk.

 

  • Gesproken talen: FR en NL
  • Vaste tentoonstelling van de vzw Territoires de la Mémoire

 

Openingstijden

Opening op maandag tot zaterdag 10.00 -18.00 u​ tot 31 augustus

Reserveren

Reserveren aanbevolen

reserveringsverzoek | +32 (0)4 230 70 50

Duur

1 uur - individuen en gezinnen zonder entertainment.

Leeftijd

Vanaf 11 jaar

Tarieven

€ 7,00  (volwassenen) - € 5,00 (- 26 jaar studenten / +65 jaar senioren /Fed+ kaart / werklozen / gehandicapten) - € 1,25 (Artikel 27)

Gratis toegang voor de leden van de vzw Territoires de la Mémoire, kaarthouders van het Waalse gewest, Prof kaart, Educpass of Lerarenkaart en op de eerste zondag van de maand

Educatieve informatiepakketten

 

Terug naar agenda