Cité Miroir

Lieu d’exception au service de la citoyenneté,
de la mémoire et du dialogue des cultures

Expositions temporaires

Oliviero Toscani : Razza Umana

Du 11 janvier 2018 au 01 avril 2018
Maandag tot vrijdag 9u>18u
Zaterdag en zondag 10u>18u
Lieu : 
Espace Georges Truffaut

Oliviero Toscani: RAZZA UMANA in Luik. Een eindeloze portret galerie, om oog in oog te bekijken. 
Ontdek exclusief de gezichten van 500 mensen die hebben deelgenomen aan de foto shoot in Luik in La Cité Miroir in mei 2017, in combinatie met portretten die de fotograaf overal ter wereld heeft genomen.

In de jaren 90 overwint het fotografisch werk van Oliviero Toscani, in opdracht van het modemerk Benetton, de wereld. Zijn foto’s zijn controversieel, choquerend en laten niemand onverschillig. Met RAZZA UMANA, een artistiek, cultureel en antropologisch project, reizen Toscani en zijn team de wereld af op zoek naar gezichten. De foto’s en video’s zijn het onderwerp van publicaties en reizende tentoonstellingen.


Oliviero Toscani heeft duizenden mensen gefotografeerd in heel de wereld om het gezicht van de mensheid te vatten. “Iedereen is uniek”: RAZZA UMANA viert de diversiteit in een wereld waar we, al te vaak, bang zijn van het onbekende. “Future is humanity”, zegt Toscani. “We zijn allemaal anders maar horen allemaal tot hetzelfde ras, het razza umana”. De tentoonstelling toont onze bijzonderheden en kenmerken, en leert onze verschillende begrijpen.
Oliviero Toscani en zijn team bezoeken steden, dorpen, installeren hun fotostudio’s op elke plek. Na Thailand, Polen, Colombia, Mexico, Guatemala, Zwitserland, Japan, Israël, Namibië en zijn geliefde Italië, heeft Oliviero Toscani deze bijzondere ervaring verdergezet in België, in La Cité Miroir in Luik. 

Een programmering

MNEMA asbl 

Tarif

7 € / 5 € / Art. 27